Džaferović podržao MC Srebrenica i program obilježavanja 25. godišnjice genocida

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, primio je danas u posjetu umjetnicu Aidu Šehović i Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Predsjedništva navode da su Šehović i Suljagić upoznali Džaferovića sa detaljima pratećeg programa u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Zaštićene zone UN Srebrenica“.

Poseban naglasak je stavljen na umjetničke projekte kroz koje se čuva sjećanje na žrtve genocida.

Jedan od tih projekata je i “Spomenik sjećanja – Što te nema“, umjetnice Aide Šehović, koji će, nakon Tuzle, Haga, Venecijanskog bijenala, New Yorka, Toronta, Bostona, Istanbula i niza drugih gradova, ove godine u saradnji Centra za postkonfliktna istraživanja i Memorijalnog centra, biti postavljen u Srebrenici.

Džaferović je iskazao punu podršku cjelokupnom radu Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao i programskim aktivnostima koje se preduzimaju u okviru obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

Predsjedavajući Džaferović je Šehović simbolično uručio fildžan koji će biti dio postavke “Što te nema“ u Srebrenici, saopćili su iz Predsjedništva BiH.

 

0