Dok su članovi Dubioze psovali, cugali i drogirali se, Novalić nabavio kisik za bolnice

Vlada Federacije BiH osigurala je dovoljne količine kisika za zdravstvene ustanove u BiH. U Turskoj je osigurana saradnja sa dva alternativna dobavljača kisika, o čemu je premijer Fadil Novalić obavijestio i menadžment uvoznika za zdravstvene ustanove u BiH, kompaniju Messer, potvrđeno je Feni iz kabineta premijera Novalića. Direktor kompanije Messer ranije je informisao javnost da je došlo do poremećaja na svjetskom tržištu usljed povećanja potražnje kisika.

Zanimljivo je da je nekako paralelno sa ovim aktivnostima na spašavanju života građana Federacije, kabare band Dubioza kolektiv objavio na društvenim mrežama pjesmuljak u kojem, vjerovali ili ne, psuju Fadila (Novalića). Nabrajalica, rasponom intelekta uloženog u nju, daleko je ispod prosječnog proizvoda Grand produkcije. Ogledalo je aktuelne ušmrk pseudokulture u Sarajevu.

Članovi Dubioze, za koje se pretpostavlja da su ponekada povezani sa kanalima u kojima kolaju nedozvoljene psihoaktivne supstance, i ove dane su proveli ispijajući alkohol i igrajući Play station. Dok je premijer FBiH nabavljao kisik za zdravstvene ustanove, vjerovatno su članovi Dubioze tragali za narkoticima kako bi im pomogli da usniju svoju bitnost i talenat. Dok muškarci i žene rizikuju život i ulažu nadljudske napore da se izbore sa pandemijom, za to vrijeme članovi Dubioze objavljuju vulgarna audio naricanja. Da li bi bili razočarani oni koji su od ovih “muzičara” očekivali da budu korisni članovi društva?

DEBLOKADA.COM