DF najavio bitku za izborni zakon i jednakopravnost svih građana

Demokratska fronta BiH pozdravlja i zvanično dostavljanje Godišnjeg nacionalnog programa u sjedište NATO-a Briselu.

– Čestitamo svim probosanskim političkim snagama koje su se zalagale za okončanje ovog procesa i deblokadu NATO puta Bosne i Hercegovine. Ipak, najveću zaslugu za ovu političku pobjedu nose građani BiH koji nisu nasjeli na manipulacije, i koji su podržali tu borbu – stoji u saopćenju DF-a.

Bosna i Hercegovina, dodaje se, je nakon niza godina izdejstvovala veliku pobjedu na vanjskopolitičkom planu, i ona će u budućnosti imati pozitivne efekte.

Iz DF smatraju da pred Bosnom i Hercegovinom sada stoji bitka na unutarnjem političkom planu, a to je “bitka za izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti jednakopravnost svih građana i otkloniti mogućnost instaliranja plavih, crvenih i zelenih biračkih kutija kako to žele pojedine političke opcije“.

U toj borbi, DF ne očekuje bilo kakvu pomoć onih koji su pozivali na odustajanje od NATO puta BiH, već, kako kažu, očekuju i u što vjeruju jeste da će građani BiH prepoznati one političke snage koje ključna politička pitanja po državu stavljaju iznad svakog drugog političkog interesa, saopćeno je iz Službe za odnose sa medijima DF-a.

 

0