DF: Na žalost SDP-a Program reformi poslan u Brisel

Šef Misije Bosne i Hercegovine pri Sjevernoatlantskom savezu (NATO) Mitar Kujundžić nije imao niti namjeru niti mogućnost da ne ispoštuje odluku Predsjedništva BiH o dostavljanju Programa reformi u sjedište NATO-a u Briselu, potvrdili su danas u Demokratskoj fronti (DF).

Predsjedništvo BiH putem Misije BiH pri NATO-u dostavilo je Program reformi, odnosno Godišnji nacionalni program, kako tvrde u toj stranci, zbog čega su podsjetili na tvrdnje Socijaldemokratske partije (SDP) i predsjednika te stranke Nermina Nikšića da to neće biti učinjeno.

U saopćenju su naveli da su Nikšić i članovi SDP-a tvrdili da je Kujundžić čovjek predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika koji će dostavljanje tog dokumenta blokirati.

– Istina je da je Kujundžić karijerni diplomata i dugogodišnji uposlenik Ministarstva vanjskih poslova, a ne Dodikov čovjek. Nikšić i SDP su se osramotili i teško je vjerovati da će prestati da se sramote i nadaju porazima države BiH – smatraju u DF-u.

U saopćenju za javnost Službe za odnose s medijima DF-a rečeno je i da je BiH, na žalost SDP-a, predala svoj prvi Godišnji nacionalni program (ANP) čime je put Bosne i Hercegovine prema NATO-u tim historijskim činom deblokiran.