Član SDP-a Hasan Sakić priziva podjelu BiH, žali što nije opstala Abdićeva autonomija

Društvene mreže iznjedrile su još jedan šokantan slučaj negativnog odnosa prema BiH i njenom biću. Ovoga puta to ne dolazi iz RS. Dio javnosti je zgrožen stavom člana SDP-a BiH iz Kalesije Hasana Sakića. Prenosimo njegov antidržavni komentar kojeg je ostavio na jednoj od FB objava:

“Kako iz Sarajeva braniti Krajinu, iz Alijinog kabineta? Pa politika i Alija je i zavadio tamo brata sa bratom, nažalost! Da je kamo sreće da je osnovana Republika Krajina, kao i RS,  pa i Republika Tuzlanska, Zenička i dr. Možda bi nam političko uređenje i sve ostalo bili mnogo bolje, naravno samo u okviru granica BiH“, napisoa je Sakić.

Ne mogu se kroz evidentnu Sakićevu nezrelost i infantilno poimanje načina odbrane države, koju iskazuje u nedomici da se BiH može braniti iz kabineta predsjednika države, objasniti njegova težnja za podjelom BiH. Ovdje je dublji poremećaj. Sakić vjerovatno pati od sindroma gubitnika pa i sam, dobrovljno predlaže dodatnu podjelu BiH gdje hvali postojanje RS i žali što ratni zločinac Fikret Abdić nije uspostavio svoju paratvorevinu tzv. Autonomnu Republiku Zapadnu Bosnu. Za bošnjački narod i ostale patriote je bolno što su u sukobu između legalnih državnih vlasti i Abdićeve kvinsliške tvorevine izgubljeni mnogi životi, ali Sakiću je to prihvatljiva cijena za postizanje onoga što on smatra da je trebalo zaživjeti na zapadu BiH. Po ovom, ali i ostalim idejama o podijeli BiH, može se reći da je SDP-ov kadar Sakić rame uz rame sa političarima iz RS.

Zanimljivo je da mediji ovim groznim stavovima člana SDP-a nisu poklonili nikakvu pažnju. Da li će takav indolentan odnos prema idejama o rasparčavanju BiH prouzrokovati njihovu legitmizaciju i tako pomoći zagovornicima secesije kao što je Milorad Dodik?

Sakićev komentar

DEBLOKADA.COM

Sekretar SDP-a Vedad Hajdarević nazvao kerovima borce, 2020. marškao Srebreničane