BRANKICA TEJIĆ-JERINIĆ! Odgovorna za medijsko sataniziranje “vehabija”

Brankica Tejić Jerinić je glavna i odgovorna urednica portala Banjaluka.net koji je objavio pamflet o navodnom planiranju atentata na Aleksandra Vučića, Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. U ovim suludim i ničim potkrepljenim navodima, a koji se baziraju na etničkom animozitetu prema Bošnjacima, stoji da je Enver Hebibović vođa petočlane grupe koja je planirala ubistva velikosrpskih političara. Tu grupu, prema objavljenim navodima iza čega stoji Brankica Tejić Jerinić, čine još Nedžad Hajdurović, Samir Begović, Azem Aletović i Mehdin Jakubović.

Koliko je sklon istini portal Banjaluka.net, pokazuje i što je sporni tekst, potpisan inicijalima D.J. Ipak, na ovom portalu ne radi novinar/ka ovih inicijala.

Javnost treba znati ko je osoba koja je dopustila da se ovakve opasne navode u kojima se nasumično targetiraju osobe, a po kriteriju etničke pripadnosti i nivou prakticiranja vjere. Dakle, Brankica Tejić Jerinić je odgovorna osoba. U punom smislu te riječi jer je glavna i odgovorna urednica banjalučkog portala.

Donosimo nekoliko njenih fotografija. Tu je i kontak broj i email adresa portala. Molimo građane da se suzdrže bilo kakvih nezakonitih sadržaja radnji prilikom eventualnih korištenja ovih kontakata.

+ 387 ( 51) 961 770

redakcija@banjaluka.net

 

 

 

1+