BARALIJA! Sporazuma o Mostaru ne bi bilo bez “zavrtanja ruku”

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija ocijenila je da jučerašnjeg sporazuma o izborima u Mostaru ne bi bilo da nije bilo presude Evropskog suda u Strazburu i ‘zavrtanja ruke’ od strane međunarodne zajednice, saopćeno je iz Naše stranke.

– Jučerašnji cirkus, likovanje, slikanje i samoveličanje Izetbegovića i Čovića je pokušaj da se odvuče pažnja javnosti od istine, a ona je da nije bilo presude Suda u Strazburu i ‘zavrtanja ruke’ od strane Međunarodne zajednice, oni nikad ne bi potpisali ovaj sporazum. Ovako, bili su stjerani u ćošak, primorani da se dogovore u cilju zadržavanja svojih pozicija, skrivanja kriminalnih radnji, pljačke javnih preduzeća i naše imovine koja se pod njihovom vladavinom dešavala proteklu deceniju – kazala je ona.

No, dodala je Baralija, “oni zaboravljaju jedno: ima Mostaraca i Mostarki još živih i nećemo dozvoliti da im prođe plan! Oduzeli su nam deset godina prošlosti, ne damo budućnost!”

– Evo, sad im poručujemo: Nećete imati dvije trećine u Gradskom vijeću da usvojite Statut Grada Mostara koji ste jučer potpisali! Nećete dijeliti Mostar kao da je vaša babovina i ćaćevina. Pozivamo međunarodnu zajednicu, kad su već odlučili da budu dio ovoga, neka sada nastave i pomognu pravosuđu da uradi svoj posao. Krivične prijave koje stoje u ladici već 18 mjeseci vrijeme je da se završe. Samo nam treba aktiviranje pravosuđa i pošteni izbori da ih pometemo i stavimo na mjesto koje zaslužuju: u prošlost – zaključila je Baralija, navodi se u saopćenju.

0