ARGUMENTI! O turskoj vojnoj intervenciji iz neislamofobičnih uglova

Samir Vildić, analitičar iz BiH, donio je nekoliko zanimljivih podataka o turskoj vojnoj intervenciji na sjeveru Sirije. Ova Facebook objava privukla je veliku pažnju čitatelja te je zbog toga, ali zbog njene uvjerljivosti i utemeljenosti prenosimo:

Amerika je od Sirije udaljena 10.000 km. Ona ko biva ima pravo ući sa vojskom u Siriju, rušiti je, naoružavati terorističke grupe sa 30 hiljada šlepera oružja, a Turska koja sa Sirijom ima 900 km granice, ne bi smjela ulaziti i uništavati terorističke grupe koje su joj nacionalna prijetnja?

Holandija suspendirala izvoz oružja za Tursku. To je ona Holandija koja je prije samo 20 godina Srebrenicu predala na pokolj.

Isto to uradila je i Finska, objavila da je zabranila izvoz oružja Turskoj. Oglasilo se tursko ministarstvo, nije im jasno o čemu Finska govori, jer nikada nisu imali uvoza oružja iz te države. Glupostima nigdje kraja.

Oglasili su se i arapski “lideri”, marionete Zapadnog svijeta. To su diktatori koji nemaju veze sa svojim narodom, možemo samo doviti da Allah arapski svijet spasi od njih.

Mnoga kurdska plemena iz Sirije su pozdravila vojnu operaciju Turske, jer su najviše oni trpili od terorističkih grupa, djeca su im prisilno odvođena i imeci oduzimani.

U Turskoj danas živi 4 miliona izbjeglica iz Sirije. Dvije su opcije, osloboditi dio sirijske teritorije i vratiti ih nazad ili ih pustiti prema Evropi. Vele da muslimani prema Evropi od vremena Fatih Sultan Mehmeda nisu imali jače oružje. Zamislite šta bi se desilo kada bi 4 miliona izbjeglica krenulo prema Evropi!

Turska se nakon pokušaja vojnog udara od prije 3 godine oslobodila unutrašnjeg neprijatelja, zato bez ikakve bojazni smije da šalje vojsku na bilo kakav zadatak. Prije to nije smjela. Sjetite se samo obaranja ruskog aviona.

I ono najbitnije, Turska vojna industrija sada je jako razvijena. Turska već odavno proizvodi helikopter, tenk, pušku, municiju, oklopna vozila, rakete itd.

Kod nas ne pobjeđuje najjači, nego oni na čijoj je strani Allah, zaključuje Vildić.