Možemo uraditi zamišljeno

NAROD GOVORI

Na dan Sjećanja na Aušvic, ne budi Jevrej, budi čovjek – zamislite ovakvu poruku u Tel Avivu!

Deblokada donosi žestoku reakciju Facebook grupe “Ponosni Bošnjaci” na bilboard(e) postavljen(e) u Sarajevu uoči obilježavanja 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Na riječi “Na ovaj dan 11.07. nemoj biti Bošnjak, Hrvat i Srbin. Na ovaj dan budi čovjek. Zašuti i pomoli se da se nigdje, nikome i nikada više ne ponovi #Srebrenica”, ovako su odgovorili “Ponosni Bošnjaci”:

“Na dan Sjećanja na Aušvic, ne budi Jevrej. Budi čovjek.” Zamislite ovakvu poruku u Tel Avivu. Zamislite da je postavi neki Jevrej. U općini gdje je načelnik Jevrej. Znate li šta bi Jevreji uradili od ta dva čovjeka?

Zato će se Bošnjacima ponoviti genocid. Jer nemaju trun samopoštovanja. Jer ne poštuju ni kosti u Potočarima. Jer dozvoljavaju da im neko humanost uslovljava anacionalnošću. Ovo je ideologija Hristoslavizma, motor genocida. Da Bošnjaci nisu ljudi. Tako su ih Srbi poklali. Matrica Njegoša i Andrića je primijenjena u Srebrenici. A sad se gura i u Sarajevu.

Činjenicu da se genocid koristi kao prilika za relativizaciju i izjednačavanje Srba (počinitelja) i Bošnjaka (žrtve) u centru Sarajeva, gdje je 10.000 Bošnjaka ubijeno jer “Bošnjak nije čovjek” od strane Sarajevskih Srba koji su otišli iz grada na brdo da zatru sjeme Bošnjacima koji nisu ljudi ne treba ni pominjat. Kao ni činjenicu da nigdje ne piše da se desio GENOCID.

DEBLOKADA.COM

Preporučujemo:

STAVOVI KAO KOD NEGATORA BiH? Čak 40 posto podrške Damiru Nikšiću dolazi iz RS-a